A Google Lens napról-napra okosabb: már a népszerűbb kutya- és macskafajtákat is meg tudja különböztetni egyetlen fotó alapján.

A Google Lens egy olyan kiterjesztett valóságra építő szoftver, amely képes az okostelefonok kamerája által rögzített kép elemzésére. A Google Assistant mellett a Google Fotókban is benne van, a felhasználónak pedig elegendő egy-egy dologra irányítania a kamerát, máris információkat kap róla.

Egy híres épületről például azonnal látjuk a kapcsolódó adatokat. A Google Lens alapvetően még tesztfázisban van, de napról-napra okosabb. Immáron képes azonosítani a népszerűbb kutya- és macskafajtákat is, majd azokról részletes információkat kiírni.

A bolyhoskakutyakozmetikában mindig a legnagyobb odafigyeléssel és tudással állunk az újdonsült és visszatérő vendégeink számára. Telefonon előre egyeztetett időben várunk a kutyusoddal… 🙂
Előtte az árlistáimon pontosan látod, hogy milyen áron nyújtom a szolgáltatásaimat, de a kutyus állapota is meghatározza az árat.
Természetesen mindenképpen telefonon pontosítunk mindent. Várjuk jelentkezésedet. A boldog és ápolt kutya a legcsodálatosabb látvány.

A fajtafelismerés ugyanúgy működik, mint a Google Lens egyébként: a kamerát a kutya vagy macska felé irányítjuk, esetleg választunk egy fotót a galériából. A szoftver elemzi a képet, majd kiírja az információkat. Egy kutyánál a fajtáját és az érdekes információkat látjuk. Ha a Google Lens bizonytalan, akkor javaslatokat ad, listába szedve. Olyan találat többé nincs, hogy “szürke kutya, hosszú fülekkel”
.

A Google persze nem csak a háziállatok felismerésével erősít; de februárban arról beszélt, hogy sokat szeretnének fejleszteni a Google Lens azon képességein, amelyek a különböző állatok és növények azonosítását teszik lehetővé.

Viszont nálunk a bolyhoskakutyakozmetikában a rendszeres vendégeket automatikusan is felismerjük, és ahogy az első alkalommal nagy szeretettel fogadjuk.
Tehát mindenképpen érdemes benézni hozzám.
A jelenlegi helyzetben is fogadjuk a kutyusokat, csak a gazdik nem tartózkodhatnak a kozmetikában.
De ablakból, ha szeretnék nézhetik a kezelést. Bízunk benne, hogy a világban és főleg nálunk a helyzet hamarosan rendeződik és visszatér minden a megszokott kerékvágásba. Köszönjük a megértést… 🙂

Cikk: PCWorld – Harangi László
Index kép: theregister.co.uk

Megosztás: